ОПШТИНА ЛЕБАНЕ СУБВЕНЦИОНИШЕ КАМАТЕ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМA

0

Општина Лебане позива сва регистрована пољопривредна газдинства да се пријаве за субвенционисане пољопривредне кредите а износ камате тих кредита субвенционисаће локална самоуправа.
По овом конкурсу пољопривредни произвођачи могу да подигну пољопривредне кредите код банке „Интеса“ у износу од 50.000 до 300.000 динара а износ целокупне камате платиће општина Лебане. Кредитна подршка је врста подстицаја којим се пољопривредним газдинствима омогућава олакшани приступ коришћењу кредита.

Иван Богдановић, председник општине Лебане потписао је данас уговор са представником банке „Интеса“ Далибором Стојменовићем којим се банка обавезује да свим занитересованим пољопривредницима који су кредтино способни одобри кредите у року од 48 сати од дана пријаве а који ће имати само трошак враћања кредита.„У овој години смо издвојили 2 милиона динара у буџету за ову намену. Прошле године смно такође имали опредељена средства за субвенционисање камае, али је интересовање било веома мало. Период отплате кредита је у договору са банком, а може бити месечно, квартално или једном годишње“ истакао је Богдановић.

Он додаје да се у претходном периоду није много улагало у пољопривреду али да ће у наредном периоду општина издвајати више средстава за ову намену.

Ове године је камата доста повољнија него прошле године и износи негде око 7,5 % што свакако иде у свима у корист.

Сву потребну документацију заинтересовани пољопривредници могу преузети већ од данас у одељењу за пољопривреду општинске управе Лебане и са тим формуларима иду у банку.

Регистровани пољопривредни произвођачи информације могу добити на телефон 016/843-710 или у просторијама одељења за пољопривреду општине Лебане, сваког радног дана од 07 до 15 часова у канцеларији број 28.

 

Извор: Инфо центар Југа

ПОДЕЛИТЕ.