Одржано такмичење у динамичком далекометном стрељаштву

0

У организацији Стрељачког удружења „Гатос“ Лебане и Стрељачког клуба „ГТ“ Лесковац, под покровитељством општине Лебане, на стрелишту Слишане одржано је такмичење у динамичком Далекометном стрељашву под називом Kahles/Lapua Justiniana Prima 2021.год.

На такмичењу у динамичком Далекометном стрељашву пушком, где су се гађале металне мете на даљини од 300 до 1200 метара, учествовало је 33 такмичара из Србије, 23 из Русије, 4 из Бугарске и 4 из Словеније.

Победник такмичења је Александар Зурвалев из Русије, а наредна два места освојили су Зоран Јелић – Краљево и Валериј Шитс – Русија.

Посебне награде и дипломе доделио је директор Руске Федерације за далекометно стрељаштво и то стрелцима који су првим метком погодили мету величине 40×40 cm на даљини од 1200 m, Јован Амановић-Нови Сад, Александар Милосављевић-Куршумлија и Зоран Јелић-Краљево.

Општина Лебане добила је одобрење да у наредном периоду може да организује велика такмичења, јер поседује јединствено стрелиште са даљинама на којима може да се гађа.

ПОДЕЛИТЕ.