Одржани Михољски сусрети села

0

У организацији општине Лебане, а под покровитељством Министарства за бригу о селу, за дане викенда одржани су „Михољски сусрети села“.

Екипе села са територије општине Лебане надметале су се у спортским дисциплинама и то:  у селу Бошњаце у суботу је одржано такмичење у баскету и одбојци, а шаховско такмичење у Шуману, у недељу у Ћеновцу одигран је мали фудбал и надвлачење конопца. Културни део манифестације одржан је у МЗ Штулац у недељу, где су своје вештине показали и малишани из школице спорта.

Председник општине Лебане, Иван Богдановић, посетивши ову манифестацију захвалио се Влади Републике Србије, Министарству за бригу о селу, као и свим учесницима и онима који су били у организацији, рекавши да су сусрети села некада били традиционални и добро посећени на овим просторима, али су се у неком тренутку прекинули.

„Уз помоћ Министарства за бригу о селу поново имамо ту прилику да се дружимо и такмичимо по нашим селима и на тај начин дамо им на значају и оживимо их. Надам се да ћемо већ наредне године имати још више такмичара, домаћица и учесника и презентовати све оно добро што имамо на овом простору. Надам се да ће „Михољски сусрети села“ опет бити традиционална манифестација“ поручио је председник Богдановић.

Након културно-уметничког дела програма председник општине Лебане, Иван Богдановић, заједно са помоћницом Наташом Стојановић, уручио је пехаре, медеље и захвалнице победницима и учесницима Михољских сусрета села 2021.год.

Сви посетиоци и учесници уживали су у традиционалним јелима, питама, слаткишима, звуку изворних инструмената и песама, дух и традиција села опет су оживели, па се чуо и дијалекат ових простора.

ПОДЕЛИТЕ.