Одржана свечана академија Удружења „Ветерани 72. специјалне“

0

Удружење „Ветерани 72. специјалне“ у сарадњи са Скупштином општине Лебане одржали су у Дому културе „Радан“ свечану академију у склопу које је пројектован документарни филм „Славна 72. специјална“ и отворене изложба слика ове јединице некад и сад.

Испред локалне самоуправе ветеране и госте је поздравио помоћник председника општине Лебане Горан Лазаревић:

„Тренутно у нашој евиденцији постоји 736 особа са статусом борца, а 69 има статус ратних војних инвалида, што је показатељ да су становници општине Лебане учествовали у активностима војске РС. Становници јабланички, пчињског и топличког округа одувек су били  међу првима на бранику наше отаџбине и одазивали су се сваком позиву и испуњавали своју војничку обавезу кроз историју“.

О 72. бригади за специјалне операције, њиховим подвизима и херојству, говорили су генерал и први командант 72. бригаде Милорад Ступар, као и пуковник у пензији Миодраг Капор.

Ветерани су за изузетан допринос неговању традиције, очувању идентитета и велику помоћ у раду удружења „Ветерани 72. специјалне“ уручили Плакету председнику општине Лебане Ивану Богдановићу, Медаљон директору туристичке организације општине Лебане Марку Денићу, Захвалнице директорки Дома културе Ивани Крстић, хору ОШ Радован Ковачевић Максим и господину Саши Марковићу.

Академија је отпочела минутом ћутања, а завршила се полагањем венаца на споменику палим борцима 90-их година.

ПОДЕЛИТЕ.