Одржана 43. седница Општинског већа општине Лебане

0

43. седница Општинског већа општине Лебане одржана је данас 16. марта, на чијем се Дневном реду нашло 25 тачака.

На седници су разматрани Извештаји о раду и Финансијски извештаји за 2022. годину Библиотеке „Бранко Радичевић“, Дома културе „Радан“, Туристичке организације општине Лебане, Установе за спорт „СРЦ Лебане“, Центра за социјални рад, као и Извештаја о раду за 2022. годину Општинског правобранилаштва.

Усвојен је предлог о успостављању сарадње општине Лебане са општинама Вила Нова де Појарес – Португал, Ампелокипои-Менемени – Грчка и Кривогаштани – Северна Македонија. Сарадњо наше општине са наведеним биће у облатима привреде, образовања, спорта, културе, екологије, информационих технологија и туризма, као и успостављање сарадње на пројектима Европских фондова.

Начелница ОУ Тања Богдановић излагала је тачку бр.6 Дневног реда о Програму отуђења и давања у закуп грађевинског земљишта у јавној својини и прибављања земљишта у јавној својини општине Лебане за 2023. годину.

Усвојен је захтев ОШ „Вук Караџић“ за ангажовањем једног персоналног асистента, који ће бити финансиран од стране Европске уније преко програма  ЕУ ПРО Плус.

На седници Општинског већа општине Лебане одобрено је 11 захтева за увећаном новчаном помоћи, чије је анамнезе претходно разматрао Центар за социјални рад.

Све тачке Дневног реда са 43. седнице усвојене су гласовима већника.

ПОДЕЛИТЕ.