Одржана 37. седница Општинског већа општине Лебане

0

На данашњој 37. седници Општинског већа општине Лебана на Дневном реду нашло се 18 тачака.

На самом почетку седнице усвојена је 5. измена и допуна Плана јавних набавки за 2022. годину, која се односи на израду пројектно техничке документације за потез Чукљеник -друга фаза.

Усвојен је и План детаљне регулације подручја соларне електране на површини од 11 хектара „Лебане – Ново Село“ на територији општине Лебане. Израду плана финансираће подносилац иницијативе за израду Плана фирма „Terra solar“.

У склопу 8. и 9. тачке усвојен је предлог одуке о расписивању Јавног конкурса за суфинансирање уградње соларних панела за производњу електричне енергије на породичним кућама на територији општине Лебане за 2022.годину, као и предлог одлуке о додели бесповратних средстава крајњим корисницима за замену (набавку и уградњу) прозора и спољних врата.

Између општине Лебане и општине Трговиште поред пријатељских односа које их везује, у наредном периоду, како су изгласали већници, биће потписан Споразум о успостављању сарадње у областима привреде, спорта, образовања, екологије, туризма и информационих технологија.

У последњој тачки Дневног реда шеф финансија Саша Младеновић изложио је детаљни нацрт одлуке о буџету за 2023. годину, који је гласовима већника и усвојен.

ПОДЕЛИТЕ.