Одржана 23. седница Скупштине општине Лебане

0

Са почетком од 9 часова одржана је 23. седница Скупштине општине Лебане у холу Дома културе “Радан“.

У првој тачки Дневног реда усвојен је План детаљне регулације подручја соларне електране „Лебане – Ново село“. Помоћник председника општине Лебане Горан Лазаревић говорио је о значају изградње ове соларне електране на територији наше општине, такође је и демантовао неке негативне коментаре појединаца и навео да је све око припреме земљишта, измештање противградне сатанице, израду планова за изградњу соларне електране, као и формирање комисија финансирао инвесититор Теrra solar.

У другој тачки усвојен је предлог Решења о образовању комисије за спровођење поступка располагања непокретностима у јавној својини општине Лебане.

Председник општине Лебане Иван Богдановић је у обраћању истакао да Лебане има позитивну пословну климу. Показатељ томе су велика подршка Владе РС и председника државе, изградња центра за посетиоце, соларне електране која ће бити на нашој територији, као и све оно што се ради око Царичиног града. Председник је најавио још један значајан корак, а то је продаја хотела у центру Лебана чијим би се стављањем у функцију решио проблем око смештајног капацитета у Лебану. Позив за продају биће ускоро објављен, а јавност ће бити информисана путем средстава јавног информисања.

ПОДЕЛИТЕ.