Одржана 20. седница Скупштине општине Лебане

0

Данас 1. новембра са почетком од 9 часова одржана је 20. седница Скупштине општине Лебане са Дневним редом од 19 тачака.

Пре самог почетка седнице минутом ћутања одата је почаст недавно преминулом заменику СО Лебане Славољубу Живковићу, као и директору ОШ Радоје Домановић Бошњаце Горану Пејковићу.

Данас је потврђен мандат новог одборника Данијеле Банковић. На основу коалиционог споразума, а на предлог др Горана Јањића, Банковићева је предложена на место новог заменика председника СО Лебане, уместо преминулог Славољуба Живкобвића. Након гласања свих присутних одборника и полагања заклетве Данијела Банковић постављена је на место заменика председника СО Лебане.

Др Сунчица Смиљковић – председница одбора за награде и признања изложила је Предлог Одлуке о додели осмоновембарских признања за 2022. годину и то у облику плакете, повеље и похвале. Већином гласова одборника овај предлог је и усвојен.

Усвојен је и План детаљне регулације подручја соларне електране на површини од 11 хектара „Лебане – Ново Село“ на територији општине Лебане. Израду плана финансираће подносилац иницијативе за израду Плана фирма „Terra solar“.

Између општине Лебане и општине Трговиште поред пријатељских односа које их везује, у наредном периоду, како су изгласали одборници, биће потписан Споразум о успостављању сарадње у областима привреде, спорта, образовања, екологије, туризма и информационих технологија.

Данас је изабран и нови вд директор ЈКП „Ветеринарска станица“ – Ненад Стевановић – мастер инжењер пољопривреде из Лебана.

ПОДЕЛИТЕ.