Одржан први Мали сајам спорта

0

У спортској хали у Лебану одржан је Први мали сајам спорта у организацији Спортског савеза Србије и Министарства омладине и спорта, а уз велику помоћ и подршку локалне самоуправе и Спортског савеза општине Лебане. Данас су општину Лебане и сам сајам посетили испред Спортског савеза Србије Давор Штефанек и Горан Маринковић.

Пред почетак званичног дела испред бине Савез за предшколски спорт вежбао је са предшколцима ПУ Дечија радост.

Традиција одржавања Малог сајма спорта траје већ 11 година, а овогодишњи 10. Мали сајам спорта се први пут организује у општини Лебане. На Малом сајаму спорта деца из Лебана  имала су прилику да се упознају са спортовима које могу тренирати, а то су у код нас следећи клубови и спортови: ФК Радан, ФК Јединство Бошњаце, ФК Раднички Пертате, ОК Радан, РК Радан, КК Радан, Шаховски клуб радан, Карате клуб Радан, Аикидо клуб Радан, Тениски клуб Лебане, Планинарско-бициклистички клуб Радан, Бодибилдинг клуб Кинг, Стонотенисерски клуб Радан, Карате клуб Викторија, Мачевалачки клуб Феникс, Стрељачко удружење Гатос и Џијуџица Радан.

Помоћник председника општине Лебане Горан Лазаревић захвалио се гостима из Спортског савеза Србије што су препознали Лебане као доброг кандидата за организовање оваквог сајма и на данашњој посети и поклонима за школску децу, као и Министарству омладине и спорта. Такође је говорио о успесима наших клубова и истакнутим појединцима међу којима су Лазар Ранђеловић, Милан Митровић, Аца Ковачевић, Драган Ивковић Твиги, али и о младим надама лебанског спорта.

Председник ССС и наш прослављени олимпијац Давор Штефанек похвалио је општину Лебане као најбољег организатора овогодишњег Малог сајма спорта: „Ово је десети и последњи у низу Мали сајам спорта, пред велики Сајам спорта који ће се одржати у Београду. Општина Лебане може да се поноси својом децом, тренерима, спортистима и Спортским савезом. Одушевљен сам што једно мало место има оволико спортиста и на овакав начин организује догађаје“  поручио је Штефанек.

ПОДЕЛИТЕ.