Одобрено 194 милиона за „Центар за посетиоце Царичин град“

0

Општини Лебане одобрено је од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре 194 милиона  РСД за пројекат „Центар за посетиоце Царичин град“ са паркинг простором.

Овај савремени објекат за посетиоце који ће бити код постојећег објекта „Теодора“ по плану би требало да буде опремљен најсавременијом опремом за презентацију о локалитету Царичин град.

Јавни позив код Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре отворен је био до краја јануара, а пристигло је 45 пријава од којих је 9 одобрено. Ово министарство определило је за пројекте 1.165.000.000 РСД, а општина Лебане је са својим пројектом прва на листи.

По окончању радова на овој локацији Лебане ће добити велелепан туристички простор од изузетног значаја за развој Лебана и целе јужне Србије.

„Радом на овом пројекту, потенцијалним стављањем Царичиног Града на листи UNESCO заштите, и дефинитивно путем преко Радан планине и спајањем Јабланичког и Топличког округа доказује се да Влада Р.С. брине подједнако о свим локалним самоуправама и тежи равномерном развоју“ истакао је председник општине Лебане Иван Богдановић приликом недавне посете свих министара.

 

ПОДЕЛИТЕ.