Одбојкашицама ОК „Радан“ онемогућено учешће на турниру на Косову

0

Лебанске одбојкашице из ОК „Радан“  протеклог викенда враћене су са аминистративног прелаза Мутиводе, као и бугарске одбојкашице из Софије и Пловдива и македонске из Скопља.

Тренер ОК „Радан“ Драган Цветковић, рекао је да је то малтретирање деце, поготово што нису добили објашњење због чега је екипа враћена: „Просто ми је невероватно да су са прелаза враћене и две екипе из Републике Бугарске, чланице Европске уније. Касније се у цео овај случај укључио и амбасадор Републике Бугарске у Приштини и њиховим тимовима је дозвољен улазак на територију Косова, али они из протеста нису желели да поново пођу пут Грачанице“.

Екипе из Бугарске су две ноћи преспавале у Лебану и одиграле пријатељске мечеве, истакао је Цветковић и додаје да велику захвалност дугује председнику општине Лебане Ивану Богдановићу, јер се понудио да Лебане буде домаћин овим тимовима и сноси све трошкове њиховог боравка.

„Ми смо бугарске тимове прихватили, угостили и омогућили им да се у Лебану одржи део турнира, који ове године није био такмичарског карактера, јер су права ових спортисткиња ускраћена. Ми осуђујемо овакво понашање тзв. Косовских власти“. Рекао је председник општине Лебане Иван Богдановић.

Представник ЖОК Видовдан Владан Трифић на отварању турнира је рекао да се политика још једном умешала у спорт и захвалио се председнику општине Лебане што је примио екипе које су враћене и што је помогао да се утакмице одиграју у лебанској хали спортова.

„Победнике нећемо проглашавати, јер сте драга децо сви победници. Победници су наши гости који су успели да дођу, али и сви ви који својим залагањем и својим трудом у условима у којима живимо желите да се бавите спортом“ казао је Трифић.

ПОДЕЛИТЕ.