Обележена школска слава – Свети Сава

0

Све образовне установе на територији општине Лебане обележиле су данас школску славу Светог Саву. Савиндан је прославњен примерено актуелној епидемоолошкој ситуацији, без позивања великог броја гостију, али свечано и сходно традицији уз сечење славског колача. Сарадници председника општине овом приликом посетили су школе и честитали школску славу.

Свештена лица данас су поручила да је ове године специфична ситуација, због корона вируса, али се Савиндан обележава, без прекидања.

„Мисао Светог Саве се наставља у школама, а мисија свих вас је да обезбедите што боље услове за рад и образовање наше деце, јер на њима остаје овај свет“ порука је свештених лица на данашњи дан.

Негујући успомену на највећег српског просветитеља ОШ Радован Ковачевић Максим  ове године обележила је школску славу на другачији начин. Свечана академија није организована у просторијама школе, као до сада, већ су ученици са својом вероучитељицом, Маријом Цветковић, припремили презентацију. У просторијама школе организовано је сечење славског колача у присуству свештеника, а након тога је уследила презентација коју су припремила деца.

Директори школа су поручили: „Прослављајући овај дан чувамо успомену на сва његова дела, као духовника и поглавара Српске православне цркве, законодавца, писца и књижевника, народног учитеља и просветитеља. Имамо добру сарадњу са локалном самоуправом, а сви они су ту да послушају нас и излазе нам у сусрет“.

ПОДЕЛИТЕ.