Обележена школска слава – Свети Сава

0

Oбразовне установе на територији општине Лебане обележиле су данас школску славу – Светог Саву. Савиндан је прослављен у свим школама на територији општине Лебане радно, али ненаставно, свечано и сходно традицији уз сечење славског колача.

Сарадници председника општине овом приликом посетили су школе и честитали школску славу како ученицима, тако и свим упошљеницима образовних установа.

Председник општине Лебане Иван Богдановић поручио је на данашњи празник следеће: „Свим ученицима и просветним радницима прво желим да честитам школску славу, овом прославом чувамо од заборава све оно што је наш велики ахриепископ и просветитељ учинио. Такође чувамо српску традицију, православну веру културу, језик и писмо“.

Свештена лица данас приликом пресецања славског колача поручила су да се Савиндан обележава, без прекидања сваке године:

„Мисао Светог Саве се наставља у школама, а мисија свих вас је да обезбедите што боље услове за рад и образовање наше деце, јер на њима остаје овај свет“ порука је свештених лица на данашњи празник.

ПОДЕЛИТЕ.