Обележен Светски дан вода

0

Еколошко друштво “Зелени отисак” и ЈКП “Водовод”, у оквиру “Асоцијације за заштиту и очување вода на југу Србије”  обележили су данас Светски дан воде, испред Дома културе “Радан”. 

Реализација пројекта оснивања “Асоцијације за заштиту и очување вода на југу србије” има за циљ да побољша стање вода на југу земље кроз повезивање локалних самоуправа, јавно-комуналних предузећа, образовних инситуција и невладиних организација.

Светски дан вода са великим интересовањем пропратили су ученици основних школа са територије ове општине.  Организована је и  ревија ликовних радова и песама, које су на ову тему ученици израдили.

dan-voda

Светски дан вода обележава се 22. марта на основу Резолуције коју је донела Генерална скупштина Уједињених нација у Рио де Женеиру, а први пут је обележен 1993. године.

Декада 2005 – 2015 обележава се се под називом “Вода за живот”.

Циљ Светског дана вода је подизање свести грађана о значају воде у свим аспектима људског живота. Интегрални приступ доносиоца одлука у разним секторима и решења питања вода могу имати велике економске и социјалне интерактивне утицаје.

 

 

ПОДЕЛИТЕ.