Обележен Међународни дан младих

0

У организацији Општине Лебане и Канцеларије за младе обележен је 12. август – Међународни дан младих. У њихову част на овај дан широм света организују се концерти, радионице, културне манифестације и скупови, у Лебану испред Дома културе тачно у подне домаћи ди џеј Дуле заголицао је машту окупљенима и пролазницима уочи дводневног Теодора феста.

Ивица Богдановић испред Канцеларије за младе приликом упознавања окупљених са радом Канцеларије за младе поделио је мајице и флајере за предстојећи теодора фест и рекао: „Сврха обележавања Дана младих је да се скрене пажња на проблеме, културна и правна питања омладине. Претходних година смо на овај дан организовали турнире у кошарци, одбојци, а ове године промовишемо и један од догађаја за младе Теодора фест, који се 10. пут одржава под покровитељством општине Лебане“.

Први пут Међународни дан младих обележен је 2000. године, а датум обележавања овог празника одређен је Резолуцијом 54/120 Генералне скупштине Организације уједињених нација, а према препоруци са Светске конференције министара задужених за омладину. Дан је замишљен као прилика да се скрене пажња на питања младих широм света.

ПОДЕЛИТЕ.