Обележен Дан општине Лебане

0

8. новембар Дан општине Лебане, као и општинска слава – Св. Димитрије – Митровдан, обележени су данас традиционално, јутарњом литургијом у цркви Усековање главе Св. Јована Крститеља и пресецањем славског колача у сали СО Лебане. Поред овогодишњег и наредног домаћина славе Братислава Исламовића и Наташе Стојановић, том чину присуствовали су чланови кабинета председника општине Лебане, упошљеници ОУ, као и гости из Трговишта, са којима је након пресецања колача потписан Уговор о сарадњи.

Након обележавања славе, одржана је Свечана академија традиционално у Дому културе „Радан“ на којој је присуствовала саветница председника Републике Србије Верица Лазић, као и представници војске, полиције, жандармерије, свештенство, градоначелници и председници општина из Србије и Македоније, СКЗ Свети Сава из Валдања директори, одборници и већници, привредници, пољопривредници, добитници осмоновембарских награда.

Након интонирања химне Р. Србије председник општине Лебане, Иван Богдановић, честитао је свим суграђанима Дан општине и поздравио госте у сали Дома културе.

Осврнувши се на период иза нас рекао је да се општина Лебане, нашла пред изазовом да све зацртане циљеве реализује:

„Уз велику подршку председника Републике Србије Александра Вучића, Владе РС и министарстава кренули смо као чланови Међуресорне радне групе у реализацију пројеката од великог заначаја за наше грађане, али и туристе: пут преко Радан планине, изградњу туристичко – рекреативног парка Чукљеник и један од најзначајнијих пројеката за нашу општину стављање у функцију у пуном капацитету локлаитета „Царичин Град“, који после низа година рада свих нас има прве видљиве кораке за уписивање на листи УНЕСК-а. До краја ове године имаћемо и ограђен локлаитет, што мене лично веома храбри јер је први корак као што знамо најтежи.

Побољшали смо путну инфраструктуру, успешно наставили са Парадајз фестом, Међународном ревијом бокса, брижљиво смо пратили и наградили рад студената и ученика, спортиста и успешних појединаца. Организовали Михољске сусрете села, Први мали сајам спорта, Спортске игре младих, Сеоске спортске игре као и све традиционалне манифестације и турнире“ .

Сви присутни у сали имали су прилику да погледају филм о свему ономе што је урађено у Лебану претходне године.

На Свечаној академији додељене су и осмоновембарске награде и то: у облику плакете Горану Цветановићу – градоначелнику Лесковца за изузетну сарадњу и свеобухватну подршку општини Лебане, у облику повеље Националној служби за запошљавање, Роштиљко доо, пољопривредним газдинствима породице Стевановић и породице Стојиљковић и СКЗ Свети Сава из Валдања. Међу награђенима су и ђаци генерације за 2021/22. годину.

ПОДЕЛИТЕ.