Обележен Дан општине Лебане

0

8. новембар Дан општине Лебане, као и општинска слава – Св. Димитрије-Митровдан, обележени су данас традиционално, јутарњом литургијом у цркви Усековање главе Св. Јована Крститеља и пресецањем славског колача у сали СО Лебане. Након тога одржана је Свечана академија у Дому културе „Радан“ уз присуство представника војске, полиције, свештенства, преставника градова и општина, као и директора, одборника и већника.

Након интонирања химне Р. Србије председник општине Лебане, Иван Богдановић, честитао је свим суграђанима Дан општине и поздравио госте у сали Дома културе.

Осврнувши се на период иза нас рекао је да се општина Лебане, заједно са Републиком Србијом, а и целим светом нашла у сложеној ситуацији изазваној Корона вирусом и била пред великим изазовом. Да је уложено много напора како бисмо у том тешком периоду реализовали зацртане циљеве:

„Уз велику подршку председника Републике Србије Александра Вучића, Владе РС и министарстава успели смо да реализујемо пројекте од великог заначаја за наше грађане. Побољшали смо путну инфраструктуру, успешно организовали први парадајз фест, брижљиво смо пратили и наградили рад студената и ученика, спортиста и успешних појединаца. Нашли смо се пред великим и тешким изазовом услед леденог таласа и елементарних непогода, када смо уз помоћ пријатеља наше општине и хуманитараца успели да дођемо до најугроженијег становништва и обезбедимо им основне услове за живот“ Рекао је Богдановић.

Сви присутни у сали имали су прилику да погледају двадесетоминутни филм о свему ономе што је урађено у Лебану претходне године.

На Свечаној академији додељене су и осмоновембарске награде и то: повеља Марку Чадежу – испред ПКС, плакeте Милошу Ћирићу – начелнику Јабланичког управног округа Ани Станисављевић и привредном друштву „Конто фруит доо“. Међу награђенима су и ђаци генерације, као и Милица Станковић – репрезентативка Србије у фудбалу и Лена Златановић – члан репрезентације фудокан савеза Србије.

ПОДЕЛИТЕ.