На изложби у Лебану 150 паса свих раса

0

По сунчаном времену бројни Лебанчани, али и гости Лебана, уживали су у лепоти брижно одгајаних кућних љубимаца, бројних излагача са простора целе Србије. У суботу 19. маја, близу 150 приказало је више од 40 врста паса свих раса из целе Србије на 5. Националној изложби паса у Лебану. Најбољима у различитим категоријама, по оцени стручног жирија, припали су пехари, дипломе и харана за псе.

У организацији кинолошког друштва „Радан“ из Лебана, а под покровитељством општине Лебане данас је у Лебану одржана традиционална пета по реду изложба паса свих раса. Изложбу је отворио Бојан Јовић, директор  Туристичке организације Лебане који је поздравио све учеснике изложбе и пожелео им што бољи пласман.

Изложба је, према речима Дејана Цветковића из кинолошког друштва „Радан“ сваке године све успешнија.

„Наше друштво  се показало ка добар домаћин и одличан организатор изложбе паса што говир и велики број излагача али и посетилаца. Пси су оцењивани у више категорија, али је ипак најзначајније признање најлепши пас изложбе, што је негде тежња сваког власника пса“, казао је за Инфо центар југа Дејан Цветковић. Он се захвалио локалној самоуправи и спонзорима без чије помоћи не било ни ове изложбе.

На помоћном терену ФК „Радан“ продефиловало је доста пудлица”, “вучјака”, “азијског овчара”, “ротвајлера”, “добермана” “хаскија”, домаћих “шарпланинаца”, „руских хртова“…

Лебане сада можемо слободно рећи има успешну традицију организовања ове изложбе и сваке године је све боља и масовнија каже Небојша Јовановић кинолошки судија.

„Пси су се такмичили најпре у расама, па потом у групи где су били подељени у 10 група. Потом се сваки победник групе такмичио за престижну титулу најлепшег пса изложбе“ каже Јовановић.

ПОДЕЛИТЕ.