Министарство за ванредне ситуације помаже Лебану

0

На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације поред извештаја са терена било је речи и о јучерашњој посети председника општине Лебане Горана Јањића министру за ванредне ситуације Велимиру Илићу.

Председник је потврдио да су сви захтеви локалне самоуправе за помоћ одобрени.

“Министар за ванредне ситуације Велимир Илић прихватио је захтев за одобрење око 5 тона горива за рад машина на терену као и предлог да се Станојки Радосављевић купи стан. У данашњем телефонском разговору потврдио нам је да је проблем Лебана директно изнео премијеру Александру Вучићу и најавио је још једну посету Лебану”, каже председник Јањић.

stab-vnredne

Из електродистрибуције у Лебану кажу, да свакодневно раде на терену у брдско-планинском подручју и да је тренутно само још Дрводељ без струје.

Србија шуме: ” Машине су очистиле пут од снега у правцу Липовице и Радевца и да је остало само још чишћење грања на путу Кључ-Клајић, рекао је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације, шумар Момчило Миљковић.

Директор ЈП “Водовод” Андрија Кражић, каже да су канали у Шуману очишћени, цев није више под напоном и сви становници су снабдевени водом.

Представници полицијске станице, ватрогасне службе и лебанског Дома здравља, потврдили су да је све под контролом.

ПОДЕЛИТЕ.