Министарка државне управе и локалне самоуправе посетила Лебане

0

Општину Лебане, данас је посетила министарка државне управе и локалне самоуправе, Марија Обрадовић где је са председником општине Лебане, потписала уговоре о коришћењу средстава из Буџетског фонда за програме локалне самоуправе.

МДУЛС недавно је одобрило новчана средства нашој општини за енергетску санацију објекта Општинске управе у износу од 9,5 милиона динара и за културну манифестацију „Парадајз фест“ износ од 3,2 милиона динара.

Председник општине Лебане, Иван Богдановић овом приликом је поздравио министарку и пожелео јој добродошлицу:

„Драго нам је на основу конкурса које је ваше министарство расписало, да сте одређену суму новца определили за нашу општину. Наша општина је добила средства за два циља, један је енергетска санација објекта Општинске управе, где ће реализацијом доћи до значајне уштеде енергената. Што се тиче другог пројекта, дани парадајза, то је значајна манифестација за нашу општину, коју смо имали у плану да реализујемо и претходних година, али нисмо били спремни. Сада сте нам дали пуну подршку за то, јер наша општина је већим делом пољопривредна општина, 30 посто становништва се бави пољопривредом. Парадајз је један од најзначајнијих пољопривредних производа у Лебану, око 4 милиона корена парадајза се посади код нас годишње. Овом манифестацијом ми ћемо промовисати парадајз,  то ће бити  привредна, изложбена манифестација и туристичка, где ћемо ми дати на значају пољопривредним произвођачима“.

Министарка Обрадовић је приликом посете Општинске управе похвалила целокупно руководство општине Лебане и препознала је њихово залагање за општину кроз учествовање у разним пројектима, код различитих министарстава и том приликом је поручила:

„За нас је изузетно важно да држава Србија размишља о општинама попут општине Лебане, јер се сваки уложен новац вишеструко исплати. Прво то много значи људима који треба да остану да живе на овом простору. Са ова два циља, моћи ћемо да пратимо колико је то утицало на живот људи у вашој општини. Сви запослени у Општинској управи осетиће ефекте енергетске санације објекта, конкретно јер ту раде. Држава жели да поправи овде квалитет живота и да млади не размишљају о одласку“.

Након потписивања уговора и обиласка Општинске управе, министарка је посетила и вакцинални пункт у Дому здравља у Лебану, где ју је дочекао директор ДЗ Владан Станојевић.

Ове године ово је друга посета министарке Обрадовић овом крају, почетком године министарка и представници општина Лебане, Бојник и Медвеђа потписали су тројни Споразум о сарадњи и разумевању.

ПОДЕЛИТЕ.