„Михољски сусрети села“ и у Лебану

0

Представници јединица локалних самоуправа, међу којима је и општина Лебане,  које су добиле средства по Јавном конкурсу за организовање манифестације под називом „Михољски сусрети села“ потписали су уговор за доделу бесповратних средстава у Палати Србија.

На овим сусретима, екипе села надметаће се у спорту, знању и културно-уметничком делу. У селима на територији општине Лебане „Михољски сусрети села“ одржаће се 9. и 10. октобра.

„Села Србије су данас, а то су била и јуче и остаће, највиталнији део Србије. Све добро, све снажно и виспрено управо стиже из села. Данас, оживљавањем ових манифестација, настављамо све оно добро и вредно што су неки пре нас чинили“ рекао је министар за бригу о селу Милан Кркобабић.

У овим сусретима учествоваће чак 961 село на територији различитих општина из читаве Србије, а у току ова три месеца, од октобра до краја децембра, планирано је око 100.000 учесника и посетилаца.

Циљ овог Програма је обогаћење друштвеног и спортског живота становника у селима, неговање традиционалног начина живота и културно – историјског наслеђа.

Укупан износ додељених средстава је 31.025.279,24 милиона динара, за 68 јединица локалних самоуправа. Додељује се до 500.000 динара по пријави, а наша општина је добила 426.965,00 динара, док ће из буџета издвојити 73.000 динара.

ПОДЕЛИТЕ.