Међународни дан Ромa

0

Широм света сваког 8. априла Роми обележавају свој Међународни дан с циљем да се укаже на све проблеме које има ова највећа етничка мањина у Европи, али и да се очува и прослави њихова специфична култура.

Председник општине Лебане Иван Богдановић честита Ромима њихов Међународни дан са поруком да је локална самоуправа ту за сваки вид сарадње са ромском заједницом са територије наше општине, а у циљу побољшања здравствене и социјалне заштите, запошљавања, образовања, становања и информисаности

„На данашњи дан имамо посебну прилику да укажемо на све оно шта локална самоуправа ради да олакша ромској заједници живот у Лебану, али и да укажемо на проблеме наше заједнице. Роми имају добру сарадњу са Општинском управом, одобрен је пројекат за финансирање месечне карте за наше средњошколце који се школују ван свог места. У оквиру сарадње са програмом ROMACTED  радимо на побољшању положаја Рома на територији општине Лебане, планирамо израду Локалног акционог плана за социјално укључивање Рома и Ромкиња.“ – рекао је Саша Пешић координатор за ромска питања.

ПОДЕЛИТЕ.