Мање првака и ове године

0

Ове године у обе лебанске основне школе „Вук Караџић“ и „Радован Ковачевић Максим“ наставу ће похађати 1324 ученика, од тога први пут у школске клупе село је 97 првака.

Прошле године обе школе бројале су заједно 150 првака и 1395 ученика, што значи, како су и директори ових школа објаснили да тренд смањења ученика следи из године у годину.

Основна школа „Вук Караџић“ ове године бројаће 676 ученика , а од тога је 46 првака.
„У матичној школи кренуло је 46 првака, а то је мањи број него прошле године па су зато ове године прваци смештени у два одељења, а не у три како је то било ранијих година“ рекао је директор школе, Драган Јовић и додао да су од 8 издвојених одељења и ове године у статусу мировања школа у Кривачи и у Бувцу.

I-ove-godine-manje-prvaka

Основна школа „Радован Ковачевић Максим“ има 648 ученика, што је за 19 мање него лане.
Директор школе Драган Величковић је примером потврдио тренд смањења ученика , да је 2003 – 2004. године ова школа бројала 905 ученика. После десет година тај број је смањен скоро за три стотине ученика.

„Први пут у школске клупе у два одељења матичне школе сео је 51 првак. Ове године у издвојеном одељењу у Гегљи имамо новоотворено одељење и још два комбинована одељења у Гргуровцу. Од 12 издвојених одељења ове школе тренутно раде 9 одељења. Одељење у Радевцу не ради већ десет година, такође, одељење у Горњој Липовици има статус мировања док је од ове године у истом статусу и издвојено одељење у Новом Селу“, објаснио је директор Величковић.

 

ПОДЕЛИТЕ.