ЛАПЗ 2021 – 12 милиона за запошљавање

0

Председник општине Лебане, Иван Богдановић, уручио је данас уговоре за мере подржане преко ЛАПЗ-а за 2021.годину, незапосленим лицима на пријему организованом у холу Дома културе Радан.

Мере активне политике запошљавања за 2021.годину обухватају стручну праксу, субвенције за самозапошљавање и јавне радове.

Председник општине Лебане је честитао свима на потписаном уговору о запошљавању и пожелео пуно успеха у раду. Нарочито се захвалио директорима институција које су конкурисале и које ће примити нове раднике. „За реализацију овог пројекта обезбеђена су новчана средства у износу од 12 милиона динара, Општина Лебане је издвојила 5 милиона динара, а НСЗ учествује са износом од 7 милиона динара. Даћемо пословну шансу неким младим људима, који желе да остану у свом месту и ту оснују породице“ поручио је председник општине Лебане, Иван Богдановић.

Захваљујући партнерсту НСЗ и општине Лебане, потписано је 77 уговора, од тога 19 за стручну праксу коју ће обављати у Дому здравља, ТООЛ, СРЦ Лебане, ЈП Лебане, Основном суду Лебане и Општини Лебане,  4 уговора за самозапошљавање и 54 за извођење јавних радова у 8 институција: СРЦ Лебане, Дом културе Радан, Дом здравља, ЈКП Комуналац, ЈП за одржавање улица и путева, просторно планирање и уређење грађевинског земљишта Лебане, ЈКП Ветеринарска станица Лебане, ТООЛ и ЈКП Водовод.

ПОДЕЛИТЕ.