“Крв живот значи“

0

Црвени крст Србије – Црвени крст Лебане расписује конкурс за ликовне и литерарне радове на тему промоције добровољног, анонимног и неплаћеног давалаштва крви под називом “Крв живот значи“.

Право учешћа на конкурсу имају ученици основних и средњих школа са територије општине Лебане.

Конкурс је отворен од 20. фебруара до 03. априла 2015. године, до када школе радове својих ученика најкасније шаљу у организацију Црвеног крста Лебане. Комисија Црвеног крста Лебане наградиће по три првопласирана рада из сваке области и сваке категорије, а такође те радове проследити Црвеном крсту Србије. Критеријуми за оцењивање су: оригиналност идеје, промоција лепоте давања, видљив дух принципа добровољног, анонимног и ненаграђеног давања крви, препознато место Црвеног крста и да одовара узрасту ученика.

krv-zivot-znaci

Овај конкурс треба да буде увод у будуће активно добровољно давање крви и први контакт младих са овом темом, да сензибилише давалаштво као друштвено пожељну категорију и да младима остане у сећању као први контакт са давалаштвом крви и њеном важношћу по здравље свих нас.

Желимо да напоменемо да је прошле године у конкурсу на републичком нивоу учествовало 14.575 ученика основних школа и 1.186 ученика средњих школа, а да су ученици школа са територије општине Лебане остварили запажене резултате на локалном нивоу конкурса.

За сва додатна питања можете нам се обратити путем електронске поште на адресу lebane@redcross.org.rs, у канцеларији Црвеног крста Лебане на број тел. 016/843-877 (контакт особа Славиша Стевановић) или свом учитељу и наставнику у школи.

 

ПОДЕЛИТЕ.