Конкурс “Крв живот значи 2016.”

0

Црвени крст Лебане упутио је позив ученицима основних и средњих школа из општине Лебане за учешће а традиционалном конкурсу Црвеног крста Србије “Крв живот значи”, који се организује у циљу промоције добровољног, анонимног и неплаћеног давалаштва крви.

Категорије изражавања су ликовна и литерарна форма.

Код ликовних радова дозвољене су све технике ликовног изражавања до формата 35×50 цм. Радови морају имати знак Црвеног крста.

Литеррни радови могу бити писани у прози и у стиховима дужине до две стране формата А4 куцаног текста, фонт Ариал, величина слова 12, без прореда.

Радови не треба да промовишу наменско давање крви већ да одишу позитивном атмосфером.

krv-zivot-znaci-2016

Ликовни и литерарни радови на полеђини морају садржати следеће податке: име и презиме аутора, назив школе и разред, назив града или општине и име и презиме наставника/професора.

Категорије на конкурсу код ликовних и литерарних радова: ученици I- IV разреда основне школе, ученици V- VIII разреда основне школе и ученици I- IV разреда средње школе.

Црвени крст Србије ће најбоље ученике наградити летовањем у објекту Црвеног крста у Баошићима, друго и трећепласирани биће награђени вредним наградама , али и сви наставници и професори ученика чији су радови били најквалитетнији.

Конкурс за 2016. годину је расписан, а радове треба достављати Црвеном крсту Лебане најкасније до 5. априла.

 

Подели:

О аутору

mm

Цара Душана 116, 16230 Лебане, Србија ТЕЛЕФОН: +381 (0)16 843 710

Powered by themekiller.com