Књиге на дар библиотеци

0

Књижничар у пензији Славољуб Димитријевић из Ниша (  живи у Књажевцу) поклонио је библиотеци „Бранко Радичевић“ у Лебану вредне књиге.

„Пријатно смо изненађени гестом гдина Славољуба Димитријевића из Ниша ( који живи у Књажевцу) који је нашој библиотеци поклоно вредних 259 књига. Гдин Димитријевић је ове године као књижничар библиотеке у Кални отишао у пензију, а разлог да нашој библиотеци поклони оволики број књига је наше познанство и пријатељство још из студентских дана“, рекла је директорка лебанске библиотеке, Горадана Миљковић.

Књиге су већ дате читаоцима на коришћење, а реч је, углавном, о белетристици.

knjige-na-dar-biblioteci

Међу насловима су романи савремених српских аутора, као што је Исидора Бјелица, Јелена Баћић Алимпић, Весна Радусиновић и многих других, а такође, има и комплета књига истакнутих страних писаца.

„Са посебним задовољством користим прилику да се гдину Славољубу Димитријевићу у име запослених у библиотеци и у своје лично име, а поводом исказаног донаторства у књигама према нашој библиотеци којом се обогаћује књижни фонд библиотеке најсрдачније захвалим“,додала је директорка Миљковић.

У библиотеци „Бранко радичевић“ , рекли су да осим куповином ,  свој књижни фонд попуњавју и поклонима појединаца, аутора књига, издавачких кућа, откупом Министарства културе Републике Србије као и програмском акцијом Радио Београда „Књига солидарности“.

 

 

ПОДЕЛИТЕ.