“Књига солидарности” на дар

0

Програмска акција Радио Београда “Књига солидарности” поклонила је 1.200 књига библиотеци “Бранко Радичевић” Лебане.

Јединствена и непоновљива Програмска акција ове куће кренула је у своју хуману, културну и просветитељску мисију, стижући свуда тамо где се говори, чита и пише на српском језику.

“Акција је основана 6. октобра 1972. године и за ове четири деценије у њеним програмима учешће су узела најугледнија имена из свих области културног, просветног и уметничког стваралаштва. До сада је сакупљено близу три милиона књига, много школског прибора, техничких помагала и спортских реквизита”, нагласио је уредник  ПА “Књига солидарности”, Михаило Шћепановић.

knjiga-solidarnosti

Шћепановић додаје да је основано и допуњено преко 1.300 варошких, сеоских и школских библиотека и отворено је 37 књижница у Француској, Немачкој, Аустрији, Швајцарској, Мађарској и Румунији.

У знак захвалности библиотека “Бранко Радичевић” из Лебана ПА “Књига солидарности уручила је захвалницу.

“И овог пута пријатно смо изненађени гестом Програмске акције “Књига солидарности””, рекла је директорка библиотеке, Гордана Миљковић и додала да се срдачно захваљује у име запослених у библиотеци и у своје лично име, јер права је реткост данас, наићи на стрпљиве, љубазне и предусретљиве људе који својом сарадњом и вредним поклонима – књигама доприносе попуњавању књижног фонда библиотекама широм Србије., рекла је она.

“Књига солидарности” је до сада награђена Златним и Сребрним дукатом Вукове задужбине, плакетом “Подвиг године” Вечерњих новости и многим другим признањима чију круну представља Вукова награда -КПЗ Србије.

knjiga-solidarnosti2

 

ПОДЕЛИТЕ.