Клизиште срушило кућу

0

Министар за ванредне ситуације у Влади Србије, Велимир Илић посетио је данас Лебане због клизишта која су прорадила у овој вароши.

Прошле ноћи клизиште недалеко од центра Лебана срушило је кућу Станојке Радосављевић (80) као и помоћне објекте у њеном дворишту. Старица срећом није повређена, а комшије су јој помогле да изађе кроз прозор јер улазна врата није могла да отвори од греда и цигала.

kliziste1

Клизиште које још ради, кренуло је из Немањине улице ка Цару Душану, најпре су подводне воде проузроковале покретање клизишта које је  срушило потпорни зид  а потом се брдо обрушило и на кућу.

У Немањиној улици покренула су се још два клизишта, као и у улици Николе Пашића и Милоша Обилића.

Министар Илић закључио је да је ово клизиште у Лебану опасно, и предложио локалој власти да све породице из околине привремено иселе да не буду и они угрожени. А старици је обећано да ће јој бити обезбеђен дом на некој другој локацији.

kliziste

“Овде прво треба утврдити на којој дубини су клизне равни, а затим испитати и квалитет потпорног зида и да ли треба нови правити”, одлучан је министар Илић.

Он је данас дао обећање да ће Влада Србије урадити све да грађани Лебана буду безбедни и да ће већ на првој седници Владе предложити да се одобре средства за санацију клизишта.

kliziste2

 

ПОДЕЛИТЕ.