ЈКП „Комуналац“ уручено савремено возило за чишћење

0

Председник општине Лебане уручио је данас чистилицу LINX на коришћење ЈКП „Кoмуналац“ којом ће се унапредити животна средина на целој територији општине Лебане, ефикасније уклонити отпад, нечистоћа и дивља сметлишта.

Председник општине Лебане Иван Богдановић овом приликом подсетио је да су средства за вишефункционалну машину за чишћење прибављена преко пројекта „У служби грађана, природе и туризма“, код Кабинета министра за развој недовољно развијених општина. Укупна вредност овог возила је 14,14 милиона динара, од тога је учешће Кабинета министра за развој недовољно развијених општина 7 милиона, а учешће општине Лебане 7,14 милиона динара.

„Ова машина је од великог значаја како за општину Лебане, тако и за ЈКП Комуналац, јер представља највећу инвестицију за опрему овог предузећа. Чистилица ће растеретити радну снагу Комуналца и ефикасност рада ће бити боља“ рекао је председник Богдановић и додао:

„Истакао бих да тренутно радимо на уређењу 12 депонија на територији општине Лебане. Средства смо добили од Министарства заштите животне средине у износу од 2 милиона РСД, а општина Лебане суфинансира пројекат са 1,2 милиона РСД. Доста се улаже у екологију и Лебане ће бити чистије и здравије место за живот“.

ПОДЕЛИТЕ.