Једнократне новчане помоћи

0

Осим, једнократне помоћи за свако новорођенче са територије општине Лебане, локална самоуправа пружа и друге врсте финансијске подршке становницима ове општине.

Сваком првом рођеном детету из општинског буџета исплаћује се новчана накнада од 20.000 динара , као и пакетић са неопходном беби опремом. Такође, сваки пар којем је потребна вантелесна оплодња, добија по 15.000 динара.

Руководилац финансија Саша Младеновић, за званични сајт општине Лебане, потврдио је да се у просеку , на месечном нивоу издваја по 20.000 динара за најмање 10 новорођених беба и најмање за 1 пар којем је потребна вештачка оплодња, још по 15.000 динара.

По одлуци општинског већа , новчана помоћ од 15.000 динара додељује се и за санирање штете настале од  пожара, поплава и друге потребе грађана .

lebane

Потврђено је да локална самоуправа плаћа месечне карте деци са територије општине Лебане која похађају Специјалну школу у Лесковцу, као и њиховој пратњи.

Локална самоуправа по одлуци Фонда за младе таленте, који је основан 2006. године , издваја и новчана подстицајна средства за студенте.

Од Фонда локална самоуправа добија 1,5 милиона динара и по критеријуму заслужни суденти који испуњавају све услове добијају по 20.000 динара. Услов је да су редовни студенти, имају уверење о попоженим испитима и просечна оцена студирања им је изнад 9.

Из ове општине три детета се школују у иностранству и за такве издваја се од 25 .000 до 40.000 динара.

Локалне власти у Лебану уложиће ове године око 100 милиона динара у објекте и путну инфраструктуру.

Такође, планом јавних набавки, предвиђено је улагање 40 милиона динара за изградњу спортске хале и асфалтирање улица у сеоским месним заједницама.

 

ПОДЕЛИТЕ.