I фаза на „Чукљенику“ 

0

Радове I фазе на уређењу туристичко-рекреативног центар „Чукљеник „ који ће обухватити површину од 42 хектара обишли су председник општине Лебане Иван Богдановић и његови сарадници.

Председник Богдановић је рекао да су радови почели пре двадесетак дана, а вредност прве фазе је 36 милиона динара без пдв-а. „Велику захвалност дугујемо Влади Р.Србије и председнци Владе без чије подршке не би било могуће све ово планирати и остварити, а и свим члановима Радне групе у којој смо и ми као иницијатори овог пројекта. Тренутно се изводе радови на стази 1. и 2. од одморишта са излетиштима“.

Даље планове на велелепном излетишту које ће привући како локално становништво, тако и туристе из региона представио је председник општине Лебане:

„Почетком наредне године почеће и II фаза којом је планирана израда амфитеатра на крају стазе коју смо обишли данас, као и градња новог објекта на месту старог Ловачког дома. II фаза је доста обимнија и вредности је око 6 милиона евра. Средства ћемо добити од Владе Р.Србије, а употпунићемо средствима из пројекта прекограничне сарадња Србија – Северна Македонија, где смо са општином Сарај добили 220.000 евра. Конкурисали смо и код UNOPS-а за средства од 432.000 долара и очекујемо позитиван одговор“.

Ових дана очекујемо и почетак радова на Царичином граду који подразумевају ограђивање и увођење видео-надзора. Данас да бисмо развили туризам наше општине радимо их упоредо, а чињенице из историје доказују да су били повезани, јер је на Чукљенику била предстража за Царичин град – истакао је председник општине Лебане Иван Богдановић.

ПОДЕЛИТЕ.