И 2014.година у служби пацијената

0

И Дом здравља Лебане 2014. годину сврстаће у ред успешних пословних година, јер све што је планирано на време је и завршено, а што се тиче пацијената није било посебних компликација, те је ова установа могла да задовољи њихове здравствене потребе.

„Као и у Дому здравља у Лебану тако и у свим селима ове општине пружа се здравствена заштита нашим пацијентима  и да потсетим да у сеоским амбулантама у Прекопчелици, Слишану, Поповцу, Клајићу и Бувцу редовно одлазе наши лекари“ истиче директор Горан Михајловић.

Михајловић додаје да је у овој години која је на измаку отворена Хитна служба, која одлично функционише већ пар месеци, а завршена је и друга фаза Центра за хемодијализу.

План је да се овај Центар већ следеће године заврши и пусти у рад.

goran-mihajlovic

„Ове године у нашем Дому здравља месец дана био је и мамограф, у циљу превенције рака дојки“ подсећа директор Михајловић.

Иако је, било у плану да се ове године замени столарија на здради установе, средства обезбеђена преко ДИЛС-а усмерена су подручјима угроженим у поплави, тако да то остаје да се заврши следеће године.

За 2015. годину Дом здравља има још у плану да набави и нову опрему ради бољег функционисања, односно, ради пружања боље здравствене услуге становништву,  такође, неопходно им је бар још једно санитетско возило.

Директор потврђује да је све то изводљиво да се у 2015. години уради јер имају добру сарадњу са локалном самоуправом те и наредне године очекују њену помоћ.

 

ПОДЕЛИТЕ.