Хелп помаже социјано угроженом становништву

0

Лига Рома и YУРОМ Центар заједно са Хелп-ом, уз донацију ГИЗ-а и Немачке владе почели су са реализацијом пројекта „Управљање миграцијама и подршка повратку тражилаца азила“ у трајању од марта 2018 – јун 2020.

Како је истакао Бане Станојковић директор канцеларије ХЕЛП-а у Врању циљеви пројекта су подршка повратницима у процесу реинтеграција кроз отварање информативних центара, побољшање услова живота изузетно угрожених породица кроз изградњу или реконстуркцију стамбених објеката у вредности од 4000 евра.

„Становништву општине Лебане помоћи ћемо и омогућавањем куповине основних средстава за школовање деце грађанима коју су социјално угоржени. Такође помоћи ћемо и реадмисантима те ће тако могућност имати да конкуришу и аутомеханичари, фризери, електричари и тако даље“ истакао је Станојковић.

Пројекат покрива регион Републике Србије са фокусом на успостављање тока комуникације и протока информација оснивањем информативних центара (хабова) за питања реадмисије. Лига Рома је отворила 13 информативних центара (хабова) у градовима: Београд, Суботица, Нови Сад, Ваљево, Краљево, Ниш, Сурдулица, Врање, Лесковац и Бујановац.

За почетак реализације пројекта биће одржан састанак у скупштинској сали општине Лебане  26. априла у 11 сати где ће сви заинтерсовани моћи да дођу и информишу се о детаљима конкурса.

ИЗВОР:  ИнфоЦентар Југа

ПОДЕЛИТЕ.