Еко тренинг основаца Лебана и Ћустендила

0

ОШ Радован Ковачевић Максим домаћин је тродневног еко тренинга на тему „Природа и биодиверзитет“. У оквиру програма прекограничне сарадње који финансира ЕУ општина Лебане и општина Ћустендил из Бугарске, спроводе пројекат Зелена прекогранична сарадња, боље учење кроз искуство.

„Данас 15 ученика  3. и 4. разреда ОШ Радован Ковачевић Максим, са своја два учитеља, причају из дечијег угла о очувању животне средине и важности биљног и животињског света. Ученици из Ћустенила, прате ову наставу путем Zoom апликације и можемо да се чујемо и видимо са њима. Прошле недеље су они били у улози домаћина, а наша деца су пратила наставу“ рекао Ненад Јовановић, руководилац пројекта.

У оквиру истог овог пројекта прекограничне сарадње реконтруисана је и ПУ Дечија радост и урађено је модерно дечије игралиште.

Поред овога очекује се реализација још једне активности, планиране за почетак маја, дводневни екофорум који ће окупити екологе из региона. Општина Лебане ће том приликом бити домаћин, а све ће се спровести због ситуације са Корона вирусом, путем линка, а не како је планирано на Царичином граду.

ПОДЕЛИТЕ.