Еко квиз

0

Туристичка организација општине Лебане, поводом Светског дана заштите организовала је квиз из екологије у сарадњи са основним школама и професорима биологије .

Тема квиза била је „Климатске промене у свету и у Србији“.

Из основне школе „Радоје Домановић“ из Бошњаца, са наставницом Сузаном Станковић, учествовали су ученици осмог разреда: Мартина Цолић, Јана Цветковић и Сара Стојковић. Из основне школе „Вук Караџић“ ученици : Александра Милић, Милош Ђорђевић , Кристина Крстић и професор Драгољуб Марковић а из основне школе „Радован Ковачевић Максим“ ученици: Илија Ђорђевић, Јелена Станојевић, ЈОвана Илић и наставница Љиљана Стојановић.

eko-kviz

“ Жири је констатовао да су све три школе победници квиза иако је било дилема око неких одговора. Одговори су садржали за овај узраст тешке термине и то је додатно збуњивало ученике. Битно је да смо се позабавили овом темом и да су ученици сазнали који су узрочници климатских промена и какве су прогнозе стручњака које се односе на стање и промене у еколошким системима у будућности“, рекли су из Туристичке организације општине Лебане.

Обележавање Светског дана заштите животне средине почело је 1972.године на иницијативу Уједињаних нација да се покрену позитивне акције за животну средину, да се схвати, не само одговорност за заштиту, већ и да подсети да је свака индивидуа носилац промена.
Тема овогодишњег Дана заштите животне средине је: „Седам милијарди снова. Једна планета. Пажљиво је користи“. Уколико обрасци данашње производње и потрошње остану исти, предвиђа се да ће до 2050. године раст становништва достићи 9,6 милијарди, за шта ће нам бити потребне три планете како би се одржао исти начин живота и потрошње.

 eko-kviz1

 

ПОДЕЛИТЕ.