Ђак генерације : Душан Стевановић

0

Душан Стевановић из лебанске Гимназије проглашен је ђаком генерације.

Поред свих петица, овај млади Лебанчанин са многих такмичења доносио је награде и признања. Добитник је светосавске награде 2014. године,  награде „Доситеја“и „Фонда за младе таленте општине Лебане“ , 2011. године.

Посебно је поносан на освојено треће место на републичком такмичењу из историје у првом разреду као и на 1. место на републичкој дебати, такође, из историје у другом разреду.

dusan-stevanovic

„Свој успех дугујем , пре свега, професорима који су увек били уз нас да нам помогну, а затим и својим родитељима који су ми главни ослонац и покретачи моје енергије“, каже Душан.

Додаје да на учење не треба гледати као на нешто што одузима време, јер уз добру организацију се може све, што је уједно и његова порука .

Током гимназијских дана, Душан је био и члан тетра „Гимназијалац“ који је промовисао Гимназију и Лебане на републичким и окружним смотрама аматерских позоришта широм Србије,полазник ИС Петница на семинарима археологија, биоархеологија, зооархеологија 2011/ 2012, 2012 /2013, 2013 /2014.

Ушао је у ужи избор конкурса „Клуб 27„, подршка талентима Републике Србије.
Био је члан редакције часописа „Огледало“ који је награђен од стране Министарства просвете и Друштва за српски језик и књижевност у категорији најбољег средњошколског часописа. Полазник Регионалног центра за таленте у Врању.

dusan-stevanovic2

Учесник Завршне конференције „Омладинске компоненте заједничког програма УН-а и ПБИЛД на југу Србије“, одржаној у Београду у оквиру „Театар за етнички дијалог“ .
Председник одељења од прве до четврте године и председник Ђачког парламента Гимназије у Лебану.
Волонтер у хуманитарним акцијама, под покровитељством Црвеног Крста у 2014. години и добровољни давалац крви.

И поред свега тога, Душан скромно додаје да може да врати време покушао би  да ради још и да покаже да може и више.
„Живот без учења је сиромашан а исто тако , живот без дружења је празан живот“, закључује Душан.
Душан воли кошарку, музику и позориште, а оно што највише жели је да буде успешан инжењер и да има добре пројекте на које ће бити поносан.

Фасциниран грађевинама и технологијом њихове градње уписао је Грађевински факултет у Београду.

 

ПОДЕЛИТЕ.