Дани културе општине Лебане

0

Дом културе “Радан” у сарадњи са локалном самоуправом ове недеље обележава дане културе, поводом 8. новембра – Дана општине Лебане.

Вечерас са почетком у 18 часова одржаће се манифестација у оквиру пројекта “Млади без граница” ради промоције традиционалних јела и игара општине Медвеђа, Лебане и Бојника у сарадњи са државним институцијама и културно уметничким друштвима.

Петак је резервисан за свечане академије, када ће у 12 часова основна школа “Вук Караџић” прославити 35. рођендан у трпезарији школе, а средња школа “Вожд Карађорђе” обележити ће , такође, Дан школе у Дому културе “Радан” са почетком у 18 часова.

dani-kulture-2015

У оквиру дана културе, Лебанчани су протеклих дана имали прилике да виде изложбу радова у дрвету Небојше Јакшића из Медвеђе, чују предавање о здравом животу и исхрани као и концерт градског хора и оркестра “Ivistinianа Prima” док су љубитељи филма могли да виде 3D филм “Хотел Трансилванија” и домаћи филм “Поред мене”.

Свој допринос данима културе, поводом Дана општине дала је и билиотека “Бранко Радичевић”, где су јуче за ђаке прваке представили сценске минијатуре “Парче торте”, “Чија је шоља” и “Како се вади зуб” у оквиру позориштанцета “Пчелице” а у извођењу Миле Станковић, Ање Станковић и Војина Јањића.

Свечана академија општине Лебане одржаће се у понедељак са почетком у 11 часова у Дому културе “Радан”.

dani-kulture-2015

 

 

ПОДЕЛИТЕ.