Дан Цивилне заштите

0

Поводом дана Цивилне заштите који се обележава 1. марта, председник општине Горан Јањић позвао је данас чланове Штаба за ванредне ситуације општине Лебане са којима је одржао радни састанак, а након тога у сали СО-е одржан је и свечани део када су уручена нова решења повереницима цивилне заштите општине Лебане.

Председник општине захвалио се свима који су прошле године учествовали у активностима.

На дневном реду нашао се данас , Извештај о изради Плана заштите и спасавања на територији општине Лебане, за који је председник комисије Драган Ђорић потврдио да ће бити завршен до 1. априла.

stab

Друга тачка дневног реда била је , Извештај о стању водотока на територији општине Лебане у вези закључка штаба 11.12.2014. године. Мелани Стевановић говорила је о бројним пропустима појединих Месних заједница, а то је запушеност и нечишћени канали, неактивност председника Месних заједница и недостатак механизације за чишћење истих.

Такође, председник Јањић нагласио је да повереници Месних заједница имају законску обавезу да чисте своју средину и поручио да то треба да буде императив.

Потврђено је да ће Оперативни план одбране од поплава на водама II реда за општину Лебане за 2015. годину бити израђен до 15. марта.

stab1

Помоћнику председника општине Срђану Перићу за учешће у акцијама заштите и спасавања и унапређење цивилне заштите, Министарство унутрашњих послова сектора за ванредне ситуације доделило је захвалницу.

Састанку су присуствовали и начелник Одељења за ванредне ситуације Лесковац, Миодраг Марјановић, његов сарадник Томислав Антић и начелник Војног центра Лесковац, мајор Драган Милић.

 

ПОДЕЛИТЕ.