Чије је власништво „Џамија“ ?

0

Општинско руководство разматрало је на данашњем састанку закључак, који је донешен на седници Скупштине општине 25.07.2013. године , где се овлашћују власници локала код Дома културе и Тржни центар , познатији Лебанчанима као „Џамија“, да сопственим средствима обезбеде исте.

Постављено је питање у чијем су власништву ти локали и да ли власници имају грађевинске дозволе?

„Поред тога , треба се поставити питање, да ли је циљ, овим закључком , био само обезбедити локале, или је нешто друго у питању“, пита се председник општине др Горан Јањић.

dzamija-vlasnistvo1

Зато су челници локалне самоуправе затражили стручан одговор од грађевинског инспектора Митка Владев.

Инспектор Владев је потсетио да је објекат поред моста, звани „Џамија“ почео да се гради још 1999. године без икакве грађевинске дозволе, без које је и изграђен .

„До октобра месеца прошле године ништа се није радило на том објекту, а онда је почела да се поставља столарија. Мени није било јасно, није умео нико или није смео да ми одговори , заправо, ко изводи радове и о чему се ради. Зато сам био приморан да у сарадњи са Министарством за грађевинарство и урбанизам, донесем Решење о затварању објекта, јер су ти радови против законити“ прича инспектор Владев, и додаје да је објекат зато у оваквом стању.

dzamija-vlasnistvo

„Ми искрено сумњамо , да је у питању само обезбеђење објеката, без обзира што је познат немили догађај када је девојчица пала са „Џамије“, већ је овде циљ био да се објекат доведе у функцију“, каже, председник скупштине општине, Срђан Јовић.

Он је додао, да зато мора да се сазна истина, пре свега због грађана, и да они неће дозволити да се нешто ради против закона.

До тада „Џамија „ ће бити споменик, а о историјату не може да се прича, рекли су данас.

 

Подели:

О аутору

Powered by themekiller.com