Амбасадор Републике Пољске у посети Лебану

0

Дом здравља у Лебану данас је посетио амбасадор Републике Пољске у Београду господин Рафал Перл и том приликом је потписана допуна Уговор о опремању ДЗ новим дефибрилатором и ЕКГ апаратом.

Министарство спољних послова Републике Пољске финансирало је набавку ових апарата који су стављени у употребу на одељењу хитне медицинске помоћи у ДЗ у Лебану.

Пројекат наше здравствене установе је један од 10 пројеката који ће се, захваљујући средствима Р. Пољске реализовати у Србији током 2022. године. Они су издвојили 113.590 евра за реализацију пројеката у областима везаним за здравствену заштиту и једнаке шансе у образовању.

Председник општине Лебане Иван Богдановић захвалио се на великој помоћи, као и на посети амбасадору Р. Пољске:

„Нашој служби хитне помоћи су неопходни овакви апарати новије технологије, јер има од 10.000 до 12.000 прегледа сваке године, а дефибрилатором су ове године спашена 3 људска живота. Наша општина на пољу културе има добру сарадњу са Пољском, али ћемо нашу сарадњу интезивирати и у другим областима“

Амбасадор Р. Пољске Рафал Перл није крио задовољтво што је данас у посети општини Лебане рекавши :

„Овај пројекат вредности око 7.000 евра на који је прошла ваша општина је један од 10 пројеката који смо подржали од 100 пристиглих захтева. У нашем фокусу су заштита средине, школство и зравствени систем и ова помоћ продубиће сарадњу са вашом општином“.

„Дом здравља је обновио своју опрему, јер је стара захтевала велико одржавање . Ова помоћ нема толику новчану вредност колико има вредност људски живот када се спасе тим апаратима, зато дугујемо велику захвалност Пољској донацији“ истакао је директор ДЗ Владан Станојевић.

Амбасадор Р. Пољске изразио је жељу да данас посети и Царичин град о чијим лепотама је слушао.

ПОДЕЛИТЕ.