23. седница Скупштине општине

0

По хитном поступку данас је одржана 23. седница Скупштине општине Лебане. На самом почетку седнице одборници су минутом ћутања одали почаст недавно преминулом председнику општине Медвеђа ,Слободану драшковићу.

Одборници су усвојили низ предлога одлука као и предлоге решења, на данашњој седници. За нешто мање од пола сата усвојене су све тачке дневног реда.

Данас је усвојен предлог одлуке о измени и допуни Одлуке  о буџету општине Лебане за 2014. годину и то је била прва тачка дневног реда, затим, предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о оснивању јавног предузећа “Спортско рекреативни центар Радан” Лебане, предлог Одлуке о изменама и допунама о локалним комуналним таксама, о одређивању зона на територији општине Лебане, о утврђивању коефицијента за сваку зону на територији општине Лебане , предлог Одлуке о висини стопе пореза на имовину као и предлог Одлуке о просечној цени непокретности у зони у којој се налази непокретност и предлог Одлуке о приступању изради стратешке процене утицаја на животну средину плана детаљне регулације акумулације “Кључ” прва фаза и делова водопривредног система Шуманка у Лебану.

23-sednica-so

На овој 23. седници усвојен је предлог Решења о именовању директора Туристичке организације општине Лебане, па ће ту функцију обављати досадашња в.д. директора Адриана Јовић Богдановић, а усвојен је и предлог Решења о именовању в.д. директора Агенције за локални економски развој и имовину општине Лебане . За в.д. директора ове агенције постављен је Бојан Јовановић.

На крају седнице усвојен је предлог Решења о разрешењу старих и именовању нових чланова УО ТООЛ.

Председник Скупштине општине Лебане, Срђан Јовић рекао је данас да су две одборничке групе проширене и то СНС и СПС, које су до сада бројале по 7 чланова а сада имају по 9. Он је потсетио да је председник председничке групе СПС , одборница Виолета Младеновић а њен заменик, одборник Саша Крстић. На челу одборничке групе СНС је одброница др Сунчица Смиљковић а заменик председника одборничке гр. СНС- а је Љубиша Спасић, иначе он обавља и функцију заменика председника Скупштине општине Лебане.

 23-sednica-so1

 

ПОДЕЛИТЕ.