22. Седница Скупштине општине Лебане

0

Данашња, 22. седница Скупштине општине Лебане протекла је у најбољем реду а након пола сата од почетка, већином гласова одборника, усвојене су све тачке дневног реда.

Усвојен је предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о буџету општине Лебане за 2014. годину, предлог одлуке о доношењу Плана детаљне регулације производно пословне зоне „Јабланица“, предлог одлуке о комуналној делатности на територији општине Лебане, предлог одлуке о измени и допуни Одлуке о утврђивању накнаде за уређење грађевинског земљишта у поступку легализације.

22-sednica-so

Данас је такође, већином гласова усвојен предлог Одлуке о допуни Статута општине Лебане и предлог одлуке о оснивању Савета за заштиту животне средине општине Лебане. Самим тим ,усвојен је и предлог решења о именовању Комисије за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини, као и предлог решења о давању сагласности за коришћење имена града Лебане у називу Омладинске задруге „Млади“.

Усвојен је и предлог локалног акционог плана за побољшање стамбених услова становања Рома на територији општине Лебане за период од 2015. до 2018. године.

Такође, разрешени су поједини и именовани нови чланови Управног одбора дечијег вртића „Дечја радост“, управног одбора Фонда за младе таленте општине Лебане, Савета за младе, Савета за миграције и Управног одбора Туристичке организације општине Лебане.

22-sednica-so1

На данашњој седници разматрало се и о извештају о раду ПУ дечијег вртића „Дечја радост“, предлог решења о давању сагласности на годишњи план рада и допуна Одлуке о мрежи ПУ дечијег вртића „дечја радост“ за 2014/2015. годину.

Одборници су усвојили и предлог решења којим се одобрава замена земљишта у државној својини, за земљиште приватног власника Вукосаве Савић.

На данашљој седници за директора Центра за социјални рад поново је именована Драгана Гоцић Вукадиновић, док је за директора Спортско рекреативног центра изабран Милош Стевановић, дипломирани економиста из Лебана.

 

ПОДЕЛИТЕ.