21. седница Скупштине општине

0

Данас је одржана 21. седница Скупштине општине, на којој су одборници усвојили пар предлога Одлука, као и предлоге решења о давању сагласности.

Усвојен је предлог да се Радивоје Павловић разреши са места општинског јавног правобраниоца. Павловић сада обавља функцију начелника општинске управе.

Одборници су данас усвојили предлог одлуке о измени и допуни одлуке о буџету општине Лебане за 2014. годину, затим предлог одлуке о измени и допуни Плана јавних набавки за 2014. годину као, предлог одлуке о мрежи основних школа на територији општине Лебане за школску 2014/2015. годину и предлог одлуке о мрежи предшколске установе на територији ове општине.

21-sednica

Дата је сагласност да се користи име града Лебане у називу ПД Аутобуске станице ДОО.
Једно од одборничких питања је било зашто нема уличне расвете у центру града као и у појединим Месним заједницама.

Председник општине др Горан Јањић објаснио је да јавна расвета није плаћана годинама и да је заостали дуга сада око 3,5 милиона динара.

„Ми смо упутили допис „Југоистоку“ и добили одговор о репрограму дуга, тако да се надам да ће се све позитивно решити, пре свега због безбедности грађана на улицама а и због одржавања спортских манифестација“, образложио је председник Јањић.

21-sednica2

Такође, на данашњој седници полемисало се и око предлога Срђана Живковића, који је понудио да до краја године бесплатно предноси седнице Скупштине општине.

Одборници нису данас усвојили тај предлог, иако се слажу са њим, зато ће  о томе бити приче на некој од следећих седница.

 

Подели:

О аутору

Powered by themekiller.com