У сусрет Васкрсу у школи „Радован Ковачевић Максим“

0

Поводом предстојећег празника Васкрса у ОШ ,,Радован Ковачевић-Максим” у Лебану одржане су бројне активности: приредба, васкршња игра „Скривено јаје“, ликовне радионице за децу…

Приредба је била намењена ученицима и родитељима, а организовали су је ученици од петог до осмог разреда са својом вероучитељицом Александром Благојевић. Након одржане приредбе, вероучитељица је са ученицима осмог разреда у дворишту школе скривала ускршња јаја, која су ученици првог разреда покушавала да пронађу.

Ликовне радионице за ученике и родитеље одржане су у петак, 31. марта 2018. године. Ученици од првог до четвртог разреда су са својим учитељима пожелели родитељима добродошлицу, чиме су означили почетак заједничких активности. Ученици од петог до осмог разреда су са наставницом ликовне културе осликавали ускршња јаја различитим ликовним техникама.Вредне руке родитеља и деце направиле су велики број васкршњих симбола који су изложени у холу школе.

Родитељи су били одушевљени оваквом идејом и трудили су се да њихови радови буду што креативнији и маштовитији. Користећи различите материјале и на различите начине, израђивали су корпе од папира, подметаче за јаја, декоративне зеке…

Заједничко дружење је протекло у лепом расположењу и пријатној атмосфери. Родитељи и деца били су пресрећни што су заједно учествовали у раду, јер је Васкрс и познат као велики породични празник, а школа се потрудила да сви будемо једна велика породица у којој се негују све моралне вредности.

Желимо свима да предстојеће празничне дане проведу срећно са својим породицама и пријатељима у миру и благостању славећи живот, поручују из Основне школе Радован Ковачевић Максим.

Подели:

О аутору

mm

Главни и одговорни уредник: Жаклина Цветковић, ул. Царице Милице бр.11 16230 Лебане

Powered by themekiller.com