Dečija nedelja „Da pravo svako – dete uživa lako“

0

Dečija nedelja je nacionalna manifestacija koja se tradicionalno obeležava svake prve nedelje u oktobru, sa ciljem da se skrene pažnja najširoj javnosti na prava i potrebe dece, ukazivanje na odgovornosti koju imaju porodice, škole, države i sve njihove institucije.

Ove godine Dečija nedelja pod sloganom „Da pravo svako – dete uživa lako“ obeležava se od 7. do 13. oktobra.

Tim povodom, Učenički parlament OŠ „Radovan Kovačević – Maksim“ Lebane, u četvrtak 10.10.2019.g. posetio je predsednika opštine Lebane, Ivana Bogdanovića. Predsednik je ukazao na značaj i potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarivanje potencijala.

Takođe je istakao i da je dečija nedelja od posebne važnosti i zbog toga što podstiče i promoviše punu participaciju dece, a u njenoj realizaciji insistira se na direktnom učešću dece u društvenom životu. Ovo je bila prilika da se učenici upoznaju sa radom lokalne samouprave i da vide da lokalna samouprava između ostalog, pomaže obrazovanje, što je jedan od dobrih dokaza da ulaganje u obrazovanje predstavlja investiciju, a ne trošak, što potvrđuje i veliki broj učenika koji učestvuju na takmičenjima i postižu velike rezultate.

Učenici su imali priliku da postave pitanja  predsedniku i iskažu svoje mišljenje i stavove o svim pitanjima koja se tiču dece.

Podeli:

O autoru

mm

Cara Dušana 116, 16230 Lebane, Srbija TELEFON: +381 (0)16 843 710

Powered by themekiller.com