Projekat “Fer početak u životu“

0

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Lebane, 24.12.2019.

Opština lebane realizuje projekat „Fer početak u životu“

Projekat “Fer početak u životu“, finansira Evropska unija u okviru grant šeme programa “Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“, koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO).

Ugovor o dodeli bespovratnih sredstavapotpisali su SKGOi Opština Lebane, a partner na projektu je Udruženje građana „Arka“.

Vrednost projekta je 55.105 evra, od čega opština Lebane učestvuje sa 5.510,5 evra.

Ključne aktivnosti na projektu su:

  • Obuka za rad sa decom po sertifikovanom programu “Ni crno ni belo“, za predstavnike predškolske ustanove, osnovnih škola, pedagoških asistenata i članove Mobilnog tima. Obuka ima za cilj da promoviše toleranciju, interkulturalnost i uklanja predrasude.
  • Diversifikovani programi – igraonice za decu od 3 do 5,5 godina u odeljenjima predškolskog obrazovanja u školama Vuk Karadžić i Radovan Kovačević (mešovite grupe).
  • Radionice za romsku decu od 3 do 5,5 godina i njihove roditelje.
  • Škola roditeljstva – radionice za roditelje.
  • Školica za mame i bebe – Radionice za roditelje dece do 3 godine starosti.
  • Manifestacija za promociju tolerancije na Dan Roma 08.04.2020. godine

Iz sredstava projekta biće obezbeđeni didaktički materijali, edukativne igračke, potrošni materijal, užine i osveženje, oprema za dečji vrtić i predškolska odeljenja u osnovnim školama.

Kontakt osoba: Nenad Jovanović, odsek za pisanje i upravljanje projektima nnnjovanovic@gmail.com


Projekat “Fer početak u životu“ realizuju Opština Lebane i partneri na projektu – udruženje građana “Arka“ i Dečji vrtić “Dečja radost“ iz Lebana. Donator je Evropska unija, a Ugovorni autoritet i telo koje sprovodi program je Stalna konferencija gradova i opština. Vrednost projekta je 55.105 Evra. Projekat je usmeren ka unapređenju obrazovanja, vaspitanja i zdravlja romske dece do 7 godina.

Više o projektu možete saznati na

www.lebane.org.rs

Od 2000. do danas, Evropska unija donirala je više od 3.6 milijardi evra Srbiji. Sredstva su korišćena za podršku razvoja, kvaliteta života i reformi u sledećim sferama: civilna zaštita, zaštita od poplava i pomoć poplavljenim područjima, obrazovanje, povezanost, zaštita okoline, zdravstvena zaštita i zaštita potrošača, kultura, vladavina prava, lokalni razvoj, poslovi i privredni rast, javna administracija, migracije, upravljanje javnim sredstvima, civilno društvo i mediji, socijalna inkluzija, omladina i sport. EU podrška je implementirana kroz saradnju sa Vladom Republike Srbije. Evropska unija je donirala Srbiji više razvojnih sredstava nego svi drugi internacionalni donatori zajedno.

Podeli:

O autoru

mm

Cara Dušana 116, 16230 Lebane, Srbija TELEFON: +381 (0)16 843 710

Powered by themekiller.com