Pokretni digitalni mamograf od idućeg ponedeljka u Lebanu

0

Od narednog ponedeljka, 04. februara, pokretni digitalni mamograf će biti u Lebanu dostupan svim sugrađankama opština Lebane, Bojnik i Medveđa, starosti između pedeset i šezdeset devet godina.

Tim povodom, Lebane su u petak posetili direktor Centra za radiologiju KC Niš, prof. dr Dragan Stojanov i glavni tehničar Ivica Milošević i na radnom sastanku sa direktorkom Doma zdravlja Lebane dr Vladanom Stanojevićem, dogovoreno je na koji način će se skrining kampanja, čiji je pokrovitelj Ministarstvo zdravlja, odvijati u Lebanu.

Mamograf će biti instaliran ispred Doma Zdravlja u Lebanu, idućeg ponedeljka, narednih mesec dana, da bi već prve pacijentkinje pregled obavile u utorak 05. februara.

Dogovoreno je da dnevno, od ponedeljka do subote, u terminu između 9:00 i 15:00 sati bude pregledano 40 žena.

Pregled je besplatan i može se obaviti uz zdravstvenu knjižicu, koja ne mora biti overena. Uput onkologa i prateća medicinska dokumentacija potrebni su za žene između četrdesete i pedesete godine starosti.

Zakazivanje pregleda na telefonski broj 016/843-030.

Svi rezultati dostavljaće se Domu zdravlja, da bi se napravila jedinstvena baza podataka. Ukoliko bude pozitivnih nalaza pacijentkinje će se odmah upućivati na dalje lečenje.

Pokretni mamograf će biti u Lebanu sve dok bude zainteresovanih sugrađanki za pregled. Ovo je pravi način da se promene na dojci otkriju u što ranijem stadijumu i ako je potrebno preduzmu mere lečenja, jer je pri ranom otkrivanju rak dojke izlečiv.

Dom zdravlja Lebane

Podeli:

O autoru

mm

Cara Dušana 116, 16230 Lebane, Srbija TELEFON: +381 (0)16 843 710

Powered by themekiller.com